VÁLASZTÁS ELŐTT, 2019.11.12.

 

TISZTELT OLVASÓK!

Akár szeretjük akár nem, most már 5 évente megjelenik rendszeresen, mint a száraz évszak, A VÁLASZTÁS, országgyűlési képviselő vagy helyhatósági.

Lehet mindenfélét magyarázni, pro és kontra, de egy biztos: ITT VAN LEHETŐSÉGÜNK AZ AMÚGY ELÉRHETETLEN „HATALOM MEGREGULÁZÁSÁRA” AZZAL, HOGY OLYAN EMBEREKET JUTTATUNK DÖNTÉSI HELYZETBE, AKIKBEN MEGBÍZUNK, EDDIGI ÉLETE, MUNKÁSSÁGA, FELKÉSZÜLTSÉGE MEGFELELŐ GARANCIA A TISZTESSÉGES ÉS SZÍNVONALAS MUNKÁRA! AKI RÁTERMETTSÉGÉVEL, EMBERSÉGÉVEL, AZON DOLGOZIK, HOGY AZ ŐT MEGVÁLASZTÓ KÖZÖSSÉG FEJLŐDJÖN, ÉLETE MAGASABB MINŐSÉGET ÉRJEN EL, AZ A TELEPÜLÉS, AHOL ÉLÜNK FOLYAMATOSAN SZEBBÉ, ÉLHETŐBBÉ VÁLJON!

       Decs legújabb kori története bővelkedett változatos eseményekben, emlékszünk a hosszú ideig regnáló faluvezetésre (https://osszefogassal-decsert.webnode.hu/news/bali-janos-irasa/) aztán a bekövetkezett földcsuszamlás-szerű változásokra. (ennek története az alábbi internetes linken nyomon követhető: https://osszefogassal-decsert.webnode.hu/ujdonsagok/)

      Most zárul ez a legendásan induló korszak, többféle „értékelés” látott napvilágot, benne mindenféle megalapozatlan, a helyzetet nem ismerő, vagy azt éppen elferdíteni kívánó állítás, egy-két mondatos, a valóságot „megpendítő” véleménnyel együtt!! Mint az elmúlt 4-5 év egyik szereplője állíthatom, hogy a képviselő testületet és a körülötte dolgozókat, mindenben a nehezen kiharcolt önállóság, a falu érdekeit maximálisan szem előtt tartó cselekvés motivált. Számos olyan dolgot sikerült megoldani, amely feltétlen szolgálta a település, az itt élők alapvető érdekeit, de az is igaz, hogy adós maradt a vezetés számos hasonlóan fontos megoldásra váró teendővel. Több utca új burkolatot kapott, jelentős beruházások szolgálták a lakosságot – Orvosi rendelő felújítása, Óvoda konyha teljes felújítása, korszerű berendezések telepítése, az Óvoda konyha addigi zavaros, folyamatos ideiglenes engedélyekkel való működtetésének felszámolása, és ma már kiváló működése, a jelenleg befejező stádiumban lévő Csapadékvíz elvezetési projekt, amely a település nagy gondját fogja megoldani, A lerabolt, lerombolt, a falu közepén lévő egykori Háziipari Szövetkezet épületének felújítása, amely utat nyitott a sárközi szőttes újraéledéshez, és számtalan köztük az egymást sűrűn váltogató jegyzők helyett egy jól felkészült, Decset jól ismerő jegyző – Skoda Ferenc - került a faluba, munkája nyomán jelentősen javult a hivatali munka.  A település és az itt élők szempontjából fontos dolgok kerültek megoldásra.

      Ez a munka nem ment zökkenőmentesen. Sok vita, véleményütközés közepette kristályosodott ki a megoldás, többek véleményével ellentétesen, néha kemény vitákban, egyet nem értésben, a játékszabályok sajátos értelmezésében, az egyéni hatalmi gőggel és önzéssel, sok-sok kompromisszummal, de minden esetben demokratikus döntésekkel. Az ide vezető út nem volt mindig és mindenkinek elfogadható, támogatható.

    Az elmúlt 5 év polgármestere Antal Zsolt és Mikóczi Zoltán alpolgármester és több képviselő nem vállalta az újabb megmérettetést, más területen kívánnak a jövőben dolgozni. A döntés kizárólagos joguk azt tiszteletbe kell tartanunk. Az együttműködés, egymás tisztelete elengedhetetlen egy falut vezető testületben, csak együtt gondolkodva lehet igazán eredményes munkát végezni.

Most ismét választás előtt állunk!

Jelentkezőből van bőven, 4 polgármesterjelölt és 21 képviselőjelölt is pályázna a pozíciókra. Összesen 1 fő polgármestert és 6 fő képviselőt választ a lakosság! Két csapatról lehet igazán értékelést adni, ők jelentek meg programmal, arccal!

 

Heberling Tibor polgármester jelölt és csapata jelentős tájékoztatással, választási fórummal, több kiadvánnyal szólította meg a választókat, amely alkalmas arra, hogy véleményt alkossunk róluk és terveikről!

Csapatában helyet kaptak az előző testületben és életükben is példaszerű emberek, akik eddigi munkásságuk során jelentősen hozzájárultak Decs fejlődéséhez, Dr. Papp Csabáról és Nemes Józsefről van szó. Csatlakozott hozzájuk Huber István, aki az előző ciklusban a Pénzügyi, Fejlesztési Bizottság tagjaként jelentős munkát végzett. A további jelöltek Csata Dorina, Galambosné Varga Judit és Zsiga Zoltán valamennyien tősgyökeres decsi emberek, kiválóan ismerik a település és a lakosságot, életükkel, munkásságukkal bizonyítva rátermettségüket.

A jelöltek megválasztásuk esetén garanciák arra, hogy a rájuk bízott feladatot felelőséggel végzik, a lehetőséggel élni és nem visszaélni fognak. Heberling Tibor jó kapcsolatokat ápol a kormányzópárttal, amely valószínűsíthetően jótékony hatással lesz a lehetőségekre.

Bemutatkozásukat itt nézhetik meg teljes körűen:  https://osszefogassal-decsert.webnode.hu/

 

Gőbelné Bálint Erzsébet polgármesterjelölt és csapata is több módon bemutatkozott, szórólapokon és jelentős médiafelületen. Bemutatkozásaikat itt nézhetik meg és dönthetik el méltók-e a bizalomra: https://youtu.be/_1d9qAON0po  ;  https://youtu.be/HyRgpwrYYVs  ;  https://www.facebook.com/erzsebet.gobelnebalint/videos/2442266009202466/  ;  https://youtu.be/C_M_GgjrJSQ  ; https://youtu.be/QOLE8jYN0_Y

A polgármester jelölt – amúgy elég tájékozatlan - hölgy az elmúlt napokban olyan félinformációkat mondott  videójában - https://youtu.be/HyRgpwrYYVs  - amelyek lehet, hogy a sűrű és nem rövid ideig tartó polgármesteri hivatali  látogatások során kerültek hozzá? Vajon kitől? Vajon milyen céllal? Csak nem lejáratási szándékkal?

A további polgármesterjelöltekről csak facebook-os bejegyzések találhatók, nem hirdettek programot, elképzeléseiket nem ismerjük. Az egyikük mintha „jó bulinak” tartaná az egész választást, mi nem annyira!

    Hát kérem, ezekből a bemutatkozó anyagokból szerintem minden kiderül. Önökre marad az a nem könnyű feladat, hogy eldöntsék komoly emberek, komoly szándékait, vagy pletykaszintű információra épített, a már megvalósult, vagy megvalósítás alatt álló, mások által megkezdett, már kimunkált projektjeit magáénak feltüntetni, és más munkájára támaszkodva szónokolni pld. játszótérépítésről.

Íme:

BEMUTATKOZÓ VIDEO - www.youtube.com/watch?v=C_M_GgjrJSQ&feature=youtu.be KÉPEK !                             

és a  VALÓSÁG !

 

A FOTÓ KÉSZÍTÉSEKOR MÁR FOLYT A MUNKA, AZ ALÁBBI KÉPEN A MAGYARÁZAT !

   

Konditerem már volt! A nem megfelelő körülmények miatt megszüntetésre került. Ha valakinek ilyen ambíciói vannak, egyszerű vállalkozási formában, pályázati támogatásokból lehet ilyet működtetni! Az egyedi, kis csoportokat érintő elképzeléseknek ez a lehetőség adott.

Dr. Papp Csabával saját költségünkön Budapesten felkutattuk a célnak megfelelő konténereket, kedvező árat kialkudva. Elkészítettem a terveket, költségvetést és a megvalósíthatósági programot, aztán hirtelen nem jutott rá pénz.

És te Sanyi ?

A Református Temetőért Alapítvány vezetőjével Papné Dávid Jutkával 2018. évben előkészítettünk egy Pavilon létrehozását, építési hatósági egyeztetéssel, vázlattervekkel segítettem az elképzelés megvalósítását!

Nem szeretném nehéz helyzetbe hozni a falut, ezért csak annyit mondanék, „mielőtt beszélsz, tájékozódj és gondolkodj” !

Az itt látható játszótér Dr. Papp Csaba és adományozók pénzéből és a barátai munkájából épült meg, amit az „Élhetőbb Decsért” Egyesület 2018. évben teljes egészében ingyen és bérmentve a térrel együtt rendbe tett, amely akciót jóval előtte meghirdettük. Segített benne a DECOR és a Decsért Egyesület, valamint a Nyugdíjas klub is. Ugyanezen a napon a vasúttól keletre (Öregfalu) valamennyi közlekedési, utcajelző táblát és utcabútort rendbe raktunk, saját eszközeinkkel, mi, magunk szórakoztatására és a falu lakóinak használatára. Az itt olyan nagyon aktív és fantasztikus elképzelésekkel rendelkező hölgy és csapata nem volt jelen. Ott sem voltak, pontosabban sehol sem voltak!

PEDIG TENNIVALÓ VOLT BŐVEN! MINDEGYIK MEGMOZDULÁS ELŐRE MEGHIRDETÉSRE KERÜLT, BÁRKI RÉSZT VEHETETT! SZERENCSÉRE VOLTAK SOKAN, TETTEK SOKAT, DE A MOST „MEGVÁLTÓ” SZEREPÉBEN TETSZELGŐK KÖZÜL SENKI!

FALUVEZETŐ SZEREPRE VÁGYÓK ELŐSZÖR SZÁMOLJANAK EL AZZAL, HOGY EDDIG MIT TETTEK A FALUÉRT !!

LEGYEN EZ AZ ELSŐ MEGMÉRETTETÉSÜK!

 

ÉS MÉG NÉHÁNY KÉP KOMMENTÁR NÉLKÜL ARRÓL, HOGY MI IS TÖRTÉNT AZ ELMÚLT 4 ÉVBEN, PERSZE MINDEN NEM FÉRT IDE !!

 

 

 

 

 

A messziről jött ember azt mond, amit akar!

Aki tenni akart az eddig is megtette, ezután is megteszi!

Aki eddig sem tett semmit most is csak ígéri, tenni nem fogja!

 

Decs, 2019.10.12.

 

 

Reinhardt Ádám