Feloszlatás, vagy lemondás?

Feloszlatás vagy lemondás?

avagy a hatalom bűvöletében.

 

 

Több nyilvános rendezvényen – falugyűlésen, testületi üléseken – szóba került az elmúlt időszakban, hogy a megválasztott képviselők a képviselő esküjüknek megfelelően végzik-e munkájukat. Egyik falugyűlésen elhangzott kérdésre a képviselői többség valamennyi jelen lévő tagja ( Málnai doktor nem volt jelen ) tagja „igen”-nel válaszolt és ezt egyik -másikuk nem túl nagy meggyőződéssel meg is indokolta, amivel nem arattak a nagy számban jelen lévők között nagy sikert!

A kisebbségben lévő képviselők és a polgármester egybehangzóan kijelentették, hogy „nem” ! Indoklásukban egyöntetűen kiemelték, hogy azért nem, mert a képviselő többség által hozott drasztikus korlátozó döntések, nem teszik ezt lehetővé.

 

Emlékeztetőül ezek a döntések, a polgármester jogkörének drasztikus megnyirbálása, alpolgármester nem megválasztása ( a mai napig sincs ), bizottságok munkájának hátráltatása, a falu érdekeit súlyosan sértő döntések,stb.

 

A kívülről belekotnyeleskedők, akiknek fogalmuk sincs arról mi a helyzet Decsen kéretlen prófétaként beleszóltak dolgainkba. Tette ezt a MSZP Szekszárdi Szervezete is anélkül, hogy bármiféle információja, tapasztalata lett volna róla. Ami információt kaptak – a szereplőkből lehet tudni – a helyzetet teljesen kifordított állapotában mutatja be, természetesen a hatalmukat elvesztettek szemszögéből. Az ügyben azóta sem hallottunk róluk – nem is hiányzik – helyi „ön-kinevezettjeik” meg sem szólaltak. Gondolom, majd a választási hajrában felolvasnak valamit egy papírlapról.

 

Egyébként a decsi emberektől számtalan kritikát kaptak megszólalásukért és még arra sem figyeltek, hogy videójuknak olyan címet adtak amivel egyetértenek a helyiek! ( biztosan nem így akarták ). Egy karakteres véleményt megfogalmazó, mondanivalóját az alábbi sorokkal zárta:

 

Egyébként sok-sok decsi emberrel együtt egyetértek a videótok címével: „Legyen megismételt választás Decsen!” Ennek semmi akadályát nem látom, ha polgármestert akarnak váltani a volt polgármester egykori, most mszp színekben pompázó kegyeltjei, ám legyen. A megoldás is náluk van. Mondjon le a négy képviselő, vagy mondja ki a képviselő testület feloszlatását és máris teljesülhet a vágyuk. Meg a miénk is !”

 

Ha valaki egy település lakóitól olyan megtisztelő megbízatást kap, hogy a falu dolgait igazgassa, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az a lakosság elvárásainak és a kor követelményeinek megfelelően működjön, fejlődjön, akkor tegyen is meg ezért mindent. A képlet nagyon egyszerű, és finnyáskodni sem kell, mert amikor vállalták a feladatot nem tudták – csak remélték azt, hogy a korábbi emberek kerülnek megválasztásra – kiket fog a lakosság választani, tehát azt is vállalták egyben, hogy bárkit választanak bármire, a falu érdeke az együttműködést igényli.

 

Nem így történt ! Amiben és amikor lehetőségük volt – a 4 fős képviselői többségnek - korlátozták, lehetetlenítették elsősorban a polgármester tevékenységét, mindent megtettek annak érdekében, hogy elüldözzék a faluból. A számításuk nem vált be! Antal Zsolt felvette a kesztyűt, a nehézségek ellenére konszolidálta a falut, a vonósnégyes buzgó ellen akció közepette. 

 

Decs él és élni fog!

 

Ha az általuk sokat emlegetett együttműködés, a település szolgálata vezérelte őket, akkor miért nem mondtak le, ugyanis ezzel a falunak 3-4 millió forint kiadást takaríthattak volna meg, amelynek igen sok helye lett volna Decsen.

 

 

Ezzel szemben ők a saját túlélésük miatt választották ezt az utat, mert ha lemondanak a sorban következő szavazatot kapott képviselőkből, csak 2 fő került volna be a „BE-pártiak” közül, így elveszett volna a többség, elveszett volna a hatalom!

 

dp