Antal Zsolt írása a Facebookon!

A Református Egyház Szeretetotthon bővítése/felújítása kapcsán mondott beszédemből idézek egy rövid részletet, ami után nagyon sok kérdés felvethető. Végén Vaskó Sándor mszp-s ügyeletes feljelentő/értelmiségi és a Csigasz… hazugságai közül a legnagyobbat is leírom! Viszont, ha megtehetném, javasolnám a baloldalnak, hogy mielőtt „felkarol” valakit nézzen már utána, hogy az illető milyen emberi értékekkel rendelkezik! Emberi értékekről beszélek, hol vannak még azon belül a baloldali értékek! Ugyanis azokról valószínűleg fogalma sincs!
Jöjjön a részlet:
….
Engedjék meg, hogy ez alkalomból Deák Ferenc gondolatát osszam meg Önökkel: 
„Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni.”

Ezt a gondolatot ma értelmezhetjük és átültethetjük lakóhelyünkre is. Decset is így kell szeretnünk: jólétet gyarapító tettekkel!

Egy közösség jóságát három dologból tudjuk lemérni:
• az egyik, hogy milyen az oktatási, nevelési rendszere, módszere, milyen figyelmet fordítanak a fiatalokra,
• továbbá abból, hogy az egészségmegőrzésre, az egészségügyi ellátásra mekkora hangsúlyt helyeznek, 
• és a harmadik megközelítés szerint abból mérhető le egy társadalom, hogy az időseket hogyan becsüli meg, hogyan látja el.

Az idén úgy alakultak közös dolgaink, hogy Decsen mindhárom területen előre tudtunk lépni.
1. Pályázati forrásból nemsokára átadásra kerül településünk egészségügyi központjának, orvosi rendelőjének 60 millió forintos korszerűsítése.
2. újabb nyertes pályázatnak köszönhetően közel 22 millió forintból műfüves pályát tudunk felépíteni elsősorban fiataljaink számára.
3. És végül, de nem utolsó sorban, ami ünnepség során átadásra kerülő 180 milliós beruházásnak köszönhetően az itt lakó szépkorúak számára biztosíthatunk színvonalasabb ellátást.
….

Kedves biczóbanda:
- soroljátok fel az elmúlt 1 évben végzett jólétet gyarapító tetteitek sorát?
- Decs szeretete mit jelent nektek? (Decs és nem a pénz szeretete, mert ez utóbbit már tudjuk)
- a sok rágalom és hazugság számotokra a jótetteket jelképezi?
- az önteltség, a butaság, a gőg veletek született adottság?
- ti egyenlőbbek vagytok az egyenlőknél, nektek minden jár, mások meg örüljenek, ha esetleg rájuk-lefelé is néha tekintetek?
- végül mennyivel messzebb járhatnánk, ha 1 évig településsel, s nem az új választás taktikai kidolgozásával foglalkoztatok volna!

A TELEPÜLÉS MOST MÁR MINDENT LÁT! TUDJÁK VAGY TUDNI FOGJÁK, AZ ÚJ VÁLASZTÁS ARRÓL FOG SZÓLNI: A BICZÓIZMUS VISSZA TÉR–E BICZÓVAL VAGY HELYETTE-MELLETTE DUBLŐRJÉVEL (TRÓJAI FALÓ ALAKJÁBAN), VAGY VALÓBAN KÉPES, SAJÁT JÓL FELFOGOTT ÉRDEKÉBEN, IGAZ JÖVŐJÉRE ÚJRA SZAVAZNI!

Egy hazugság már félig körbejárta a világot, miközben az igazság még csak a cipőjét húzza. (Mark Twain)
Téves utalás! Már az elején tudta mindenki, hogy marhaság az egész! Azonban, ahogy azt az egyik polgármester mondta: nem tudok mit tenni a Decsi polgármesterre kiadták a vadászati engedélyt! Hogy ezeknek meddig el nem ér a keze?
Nagyjából 3 másodpercig tartott a nyomozás! (szerintem a Vaskó-Kurtyán duó célja a zavarkeltés volt, ellenkező esetben sajnos azt kell mondanom valószínűleg teljesen dilettáns, felkészületlen, hazudós brigád!)
Feltettek mindent az internetre, pontosabban majdnem mindent, szóval rácsavarodtak az „ügyre”! Egy valamit valószínűleg szándékosan nem tettek fel: a képviselőknek kiküldött tájékoztatómat, ami egy fél tucat hasonló ügyet taglal a hivatal volt munkatársainak hasonló hibáiról! S még annál is többet! Részlet a tájékoztatóból:
„A téves utalásra vonatkozó jegyzői levél illetőleg a polgármesteri hivatal működésével kapcsolatos 4 képviselő észrevétele (Baloghné, Galambos, Málnai, Nagy L.) feltételezhetően a képviselők tájékozatlanságára utal, ugyanis a választásokat megelőző pár hónapban véletlenszerűen keresgélve hirtelen 3 téves utalást is találtam az akkori pénzügyesek tekintetében:
1. K.A. köztisztviselő a DECS TESZ-VESZ Óvoda számláit egészen véletlenül a Polgármesteri Hivatal számlájáról egyenlítette ki, a téves utalásról feljegyzés is készült!
2. Az újabb téves utalás B.V. önkormányzati dolgozót érintette, melynek során 3 000 Ft helyett 30 000 Ft-ot utaltak a számlájára!
3. Az önkormányzat számlájáról olyan téves utalás is történt az Önök regnálása idején, melynek során egy meghatározott személy által elvégzett munka ellenértéket egy másik személy számlájára utalták, amelyen ráadásul inkasszó is volt. Tehát nem csak téves utalás történt, hanem az önkormányzat futhatott a pénze után! Amennyiben a tisztelt képviselők igénylik további téves utalások kigyűjtésére is hajlandó vagyok!”

Nem igényelték! Szép kis társaság!

További részlet a tájékoztatóból:
„Az előző képviselő-testület által elfogadott 2014. évre vonatkozó elemi költségvetés előirányzott adatai eltérnek a Kincstár felé leadott adatoktól. Egyes esetekben ez az eltérés 20-30 millió forint!”

Ha az ügyeletes feljelentőket a téma érdekli, szívesen állók rendelkezésükre! Például az előző testület által feltehetően végrehajtott költségvetési csalás ügyében is! Továbbá egyéb esetekben is, legyen az akár a aljas képzeletetek szüleménye: 45 fő bejelentése, pénzosztogatás..stb.

A rossz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak! - hát ne tétlenkedjünk! A.Zs.