A TETTEK! (második rész)

A TETTEK! ( második rész)

 

 

Elteltek az ünnepek, volt akit „megbetegített a siker”, de mostanra mindenki csatasorba állt, próbálja tenni a dolgát. De mit is ? Hiszen annyi a teendő, hogy azt sem könnyű megjelölni a fontosak közül melyik a legfontosabb. Rendelkezésre áll az az elemzés amelyben koncepciószerűen szerepelnek a teendők, de nem egy évre, hanem a 4 éves időszakra. Így a polgármester, a képviselő testület azokat sorolta előre, amelyek semmilyen módon nem várhatnak. Ahhoz, hogy minden tervszerűen változzon először a nagy rendszerekben kell a változtatást kezdeni, természetesen nem a napi ügyekről van szó. Azok is fontossági sorrendben kerülhetnek megoldásra.

 

Ilyen a rászorultak téli tüzelővel való megsegítése, amely folyamatos napi munkát igényel a hivatal dolgozóitól.

 

Ilyen a tavalyi évben megnyert „Műfüves pálya” megépítésének beindítása, a konkrét elképzeléstől a megépítésig. Bonyolult és szabályokkal körülhatárolt előkészítésre van szükség.

 

 

A képviselő testület és bizottságai a soron következő testületi ülésre kerülő témákat vitatták meg és tettek javaslatot azokban. A bizottsági tagok ezeket követően számtalan javaslatot fogalmaztak meg, azok megoldásra amelyek sürgetnek bennünket. A lakosság által korábban és mostanában is felvetett problémák megoldásáról van szó, amelyek igényelnek némi előkészítést, mint például: ki kell választani a probléma legjobb, leggazdaságosabb megoldás módját, a korrektség – és saját szabályaink - megkívánta módon kell kiválasztani azt, aki ezt elvégzi, stb. A testület alábbi ténykedésében látható az a törekvés és szükségszerűség, hogy az egész település érdekét szolgáló legfontosabb intézkedések szülessenek és születtek meg.

 

A kiemelt témák:

 

  • A januári testületi ülésen első körben tárgyalta a 2016. évi költségvetés (minden lehetőség alapja ) tervezetét, amelyet apróbb változtatásokkal alkalmasnak talált a végső költségvetés elkészítéséhez. A pénzügyi helyzet bizakodásra ad okot. 

  • Ugyanekkor került sor az Őcsénnyel közös Szennyvíztársulat ügyeinek konkrét rendezésére, nevezetesen arra, hogy a működtető szervezet visszakerült eredeti és jól megérdemelt helyére Decsre, ahol ennek a beruházásnak az ügyeit intézik.

 

A továbbiakban

  • sürgős rendezést igénylő témákban sikerült megfelelő döntést hozni, mint :

    • háziorvosi praxis helyettesítésének meghosszabbítása,

    • több egyéni kérelem elbírálása,

    • külső szervezetek kéréseinek megvitatása, megfelelő döntések meghozatala,

    • a 2013.évben létrehozott, a „Decsi Települési Értéktár Bizottság „ 2015.évi tevékenységéről szóló beszámoló megvitatása, amely színvonalában messze elmaradt a minimum elvárhatótól. Eddigi elnöke Baloghné Medgyesi Zsuzsanna lemondott elnöki megbízatásáról.

    • Megszüntette a képviselő testület az évekkel ezelőtt ideiglenes jelleggel működtetett „Decsi tükör” c. újságot, a médiahatóság felszólítására. ( az előző vezetőknek és testületeknek erre nem terjedt ki a figyelme)

    • Ismételten kiírta a Piac működtetésére a pályázatot a testület, bízva abban, hogy lesz pályázó és tartalommal tölthető meg a piac és immár a méregdrága „alapítványi pagoda” is megkapja méltó funkcióját!

    • Zárt ülésen tárgyalt és hozott döntést a testület több, személyekkel összefüggő ügyekben.

 

Ezeken kívül több nem is apró ügyekben hangzott el tájékoztatás, a képviselők fontos megoldandókat vetettek fel az ülésen.

 

Az ülés részletes napirendjét és jegyzőkönyvét itt olvashatja:

https://decs.hu/2016.januar-27..html

 

A testületi ülések minden hónap utolsó szerdáján kerülnek összehívásra, előtte hétfőn és kedden bizottsági ülések, erről itt olvashat és tájékozódhat a falut érintő ügyekben:

https://decs.hu/uelestervek.html

 

 

 

Reinhardt Ádám