A MÓDSZER!

 
Dr. Gondi Klára

Decs
Őcsényi u. 10

Tisztelt Doktornő! 
Tisztelt polgármesterjelölt Asszony!

Erős felindulásában megírt levelét megkaptam. Örömmel tájékoztatom, hogy a polgármester-jelöltek nyílt, - a helyi televízió nyilvánossága előtt lefolytatandó – vitájára készséggel állók rendelkezésére.

Mivel levelében, majd az egész községet beterítő szórólapjában – előzetes egyeztetés nélkül – jelöli meg, hogy kivel, mikor, miből és hol kíván beszélgetést folytatni, ezt diktátumnak lehet felfogni, ezért visszautasítom az ilyen módszert.

Javaslom a jó megoldás megtalálása érdekében, hogy az induló 3. polgármesterjelölt Dr. Herbert Éva bevonásával egyeztessünk a részletekről. A másik emberrel való egyeztetés még soha senkinek nem vált a hátrányává. Vonatkozik ez a polgármester-jelöltek közötti megmérettetés időpontjára, helyszínére és a levezető személy kiválasztására egyaránt.

Szerintem a kikényszerített időközi választás kampányszakaszában a jelölteknek jövőbeni terveiket elképzeléseiket kellene bemutatni a település lakosságának: hogy dönteni tudjanak kinek a programja, személye felel meg jobban a választópolgár számára.

„Beszélgetni” barátok, ismerősök szoktak közös érdeklődésüknek megfelelő témákról. Itt, most Ön is látja, nem erről van szó: én vitát szeretnék lefolytatni a polgármester-jelöltekkel – BICZÓ nélkül!
Nekem nincs szükségem „tolmácsra”, más személy segítségére, ezért arra kérem a polgármester-jelölteket, hogy tekintsenek el ettől.

Ha Biczó Ernő Úr gyáva volt elindulni polgármester-jelöltnek, akkor milyen jogon kíván részt venni azok vitájában? Érdekes, 2014. évben engem nem méltatott arra, hogy velem vitát folytasson! Ez az ember többször arra vetemedett, hogy kézfogásra nyújtott jobbomat sem fogadta el! Ügye megérti kedves doktornő, hogy ezzel az emberrel én nem vagyok hajlandó jelenleg egy asztalhoz leülni, vagy együtt megjelenni!

Egyébként néhány további tényt szeretnék Önnel közölni:
1. Ön kedves doktornő a Decsi Közalapítvány vezetője már több mint egy évtizede. Biztosan elkerülte a figyelmét, hogy a helyi televízió (Decsi TV) működtetése a Közalapítvány feladata. Az önkormányzat csak a működtetéssel járó költségeket biztosítja a Közalapítvány részére. Kérem kedves doktornő a Közalapítvány pároldalas Alapító Okiratának áttekintésére és tanulmányozására. Amennyiben ezt már korábban megtette volna (hiszen több mint 10 éve vezetője), akkor elkerülhetné az olyan „bakikat”, amely jelen esetben előállott. A polgármester-jelölti vita feltételeinek megszervezése nem az én feladatom, ahogy ezt Ön állítja, hanem pontosan az Öné! Decs település polgármesterként történő irányítása szerteágazóbb és sokrétűbb feladat, mint egy Közalapítvány vezetése. Ön ezek után felkészültnek érzi magát a polgármesteri feladatra? 
Egyébként szívesen segítek a személyi és technikai feltételek megteremtése során, s ez ismételten az egyeztetés fontosságára kényszerít és ösztönöz bennünket.

2. Az Ön által ultimátumként, egyeztetés nélkül megszabott időpontban, azaz 2015. november 9. napján délután, nyugodtan mondhatjuk: nem egy kedves kötelezettségemnek kell eleget tennem. Tanúként vagyok idézve, a Pécsi Ítélőtáblánál – a Decsi Önkormányzat és B.J. volt Faluház igazgató között – zajló peres ügyben. Ugyanis a Biczó vezette önkormányzat ez előtt 10 éve a Faluház akkori Igazgatóját B.J.-t és további 4 személyt kirúgott munkahelyéről. A per, azóta is folyik, s eddig az Önkormányzatnak kb. 1 millió forintjába biztosan kerülni fog. Kérem, köszönje meg Biczó Úrnak, hogy ennyivel még mindig hozzájárul költségvetésünk megrövidítéséhez. Remélni merem, hogy Önök nem azért időzítették – egyeztetés nélkül – ezt az időpontot, hogy az említett kötelezettségem miatt, ne tudjak részt venni azon. Gyalázatosnak tartanám, hogy így akarnák elhitetni a település lakósságával, hogy nem álltam ki a vitára! (Amúgy ez a megszokott Biczó-féle módszerre utal.)

3. Saját névvel ellátott írásomban Önt sohasem rágalmaztam, csak a tényeket és az abból kialakított véleményemet írtam le. Önöknek lehetősége lett volna – a választási gyűléséről készült VIDEÓ közzététele szerint – ezekre reagálni a megjelentek előtt. Miért nem éltek ezzel a lehetőséggel? Miért nem tájékoztatták a lakosságot vélt igazságukról? Hát igen, a tények makacs dolgok!
Amennyiben tényfeltáró nyílt levelem hatására lelkiismeretük megszólalt és további település ellenes tevékenységüket szeretnék a helyi TV-én keresztül a lakossággal közölni, azt csak üdvözölni tudom, s azt nélkülem is megtehetik.

4. Önök viszont vagy névtelenül rágalmaznak, mocskolódnak vagy e „nemes” feladatot kiadják albérletbe az MSZP helyi és szekszárdi vezetőjének! Ez szép és méltó egy olyan csapat részéről, akik Decs Nagyközséget szeretnék a jövőben irányítani!

Tisztelt polgármesterjelölt Asszony!
Várom, hogy jelezze egyeztetési szándékát! Bízom abban, hogy a polgármester-jelöltek vitájára mihamarabb sor kerülhet!

 

Decs, 2015. november 8.

 

 

Tisztelettel: Antal Zsolt polgármester
 
TISZTELT DECSI VÁLASZTÓPOLGÁROK! 
 
SZERINTEM TUDUNK MÁR POLGÁRMESTERT VÁLASZTANI!

 

dp